Kefírové bochánky

Připravte si domácí máslovo-kefírové nadýchané houstičky.

Příprava: 35 minut + kynutí

Náročnost: **

Cena za kus: 2 Kč

Suroviny na 12 kusů

- 500 g hladké mouky

- 400 ml kefíru

- 35 g droždí

- 1 lžička cukru

- 1 lžíce soli

- 1 lžíce oleje

- mák, semínka, kmín podle chuti

Postup

1. Udělejte si kvásek z kefíru, cukru a droždí.

2. Mouku smíchejte se solí, přidejte kvásek a vymíchejte těsto. Nechte chvíli nakynout, poté rozdělte na 12 dílů a bochánky dejte na plech. Potřete olejem a posypte podle libosti.

3. Pečte dozlatova v troubě při 190 ºC.

reklama

Komentáře