Můj kousek štěstí

Keratinový zázrak pro poškozené vlasy

Jde doslova o instantní zázrak, který v mžiku vyřeší všechny vaše problémy s vlasy. Keratin je velmi pevná bílkovina čili protein, vyskytující se přirozeně v nehtech, odumřelých buňkách pokožky a ve vlasech. Tvoří až 88 % vlasové struktury a je zodpovědná za jejich kvalitu – pevnost, jemnost, lesk, růst a vnitřní i vnější ochranu. Právě na množství a rozvrstvení keratinu ve vlasové struktuře závisí také to, jak moc se vlasy vlní. Metoda využívá přírodní keratin, který se za vysokých teplot ve formě tekuté kúry zažehluje do vlasů. Proniká až do jejich hloubky a regeneruje a posiluje jejich narušenou strukturu. Vlasy však musí být předem ošetřené speciálním čisticím šamponem. Nejde o klasické žehlení, v tomto případě se používá profesionální žehlička na vlasy. Efekt vydrží 3 až 4 měsíce. Po této době se keratin z vlasů kompletně vymyje a kúru je možné opakovat. Chce to tedy jistou pravidelnost, aby se dostavil trvalejší výsledek. Při pravidelném opakování se totiž zvyšuje celková kvalita vlasů. Přestávají se lámat a lépe rostou.

Komu kúra pomůže

Jedním z efektů kúry je i narovnání vlasů. Proto je vhodná i pro ženy s krepatými nebo vlnitými vlasy, které zatouží po změně.Stejně tak je ale vhodná pro chemicky ošetřené, poničené vlasy, které potřebují opravit, stejně jako pro ty ženy, které mají suché, mdlé kučery bez lesku. Jestliže si vlasy jakkoli uměle prodlužujete, ani tehdy se nemusíte této kúry obávat.

Pro koho však kúra není vhodná

Máte-li vlasy naopak jemné nebo velmi mastné, je lepší se ošetření keratinem vyhnout. Vaše vlasy by nemusely vydržet zažehlování při vysokých teplotách. Důvod je nasnadě. Velmi jemné vlasy bez objemu touto procedurou další objem ztratí, což se vám nemusí líbit ani v okamžiku, kdy víte, že vaše vlasy se vyživí a celkově ozdraví.

Pro intenzivní ochranu

Je prokázané, že brazilský keratin vlasy celkově chrání před vnějšími vlivy, jako je UV záření, slaná mořská nebo chlorovaná voda a vítr či mráz. Bez většího problému tedy můžete kúru podstoupit i před odjezdem na dovolenou, kde jsou vlasy vystavené velké zátěži a musí odolávat mnoha vnějším vlivům. Vyhnete se tak zdlouhavému procesu jejich zotavování. Jediné, co je třeba dodržet, je pravidlo 3 dnů po aplikaci. V této době se vlasy nesmí mýt ani ošetřovat dalšími přípravky pro jejich růst a péči.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden