Můj čas na kafíčko

Khao Tom Moo

Suroviny:

400 g uvařené jasmínové rýže

troška kvalitního rostlinného oleje

4 šalotky

česnek

čerstvý zázvor

500 g mletého libovějšího vepřového masa

1 l vepřového vývaru (pokud jej nemáte, můžete použít i zeleninový)

citronová tráva

1 pórek

chilli koření

podle chuti sójová nebo rybí omáčka

bílý pepř

4 vejce

trocha citronové šťávy

Tato tradiční thajská snídaňová polévka je dokonalým koncertem, který zahřeje, příjemně uklidní žaludek a perfektně chutná. Na první pohled vypadá její příprava složitě, ale nedejte se mýlit. Zvládnete ji snadno.

Jak na to?

Na dno hrnce na polévku dejte kapku oleje a orestujte na něm nadrobno nasekaný česnek a šalotku nakrájenou najemno.

Přidejte mleté vepřové maso, které jste ochutili solí a drceným česnekem, a za stálého míchání je nechte zatáhnout.

Poté vše zalijte vařícím vepřovým vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu, na tenká kolečka nakrájený pórek, na tyčinky nakrájený čerstvý zázvor a špetku chilli koření. Vše spolu chvilku povařte.

Pak vyjměte citronovou trávu a polévku dochuťte (můžete přidat sójovou nebo rybí omáčku, případně bílý pepř nebo utřený česnek a ještě špetku chilli koření). Polévka by měla mít výraznou chuť i aroma.

Do horké polévky vsypte připravenou rýži, ještě jednou důkladně zamíchejte a pak vklepněte vajíčka, tak aby na každého strávníka vyšlo 1 vajíčko. Dál už nemíchejte, aby ztracená vejce zůstala celá. A můžete servírovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden