Klasické krkonošské kyselo

Na jeho přípravu je třeba myslet kvůli chlebovému kvásku dva dny předem. 


Ingredience:


Chlebový kvásek:


250 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky


250 ml teplé vody


1,2 litru vody


50 g sušených hříbků


celý kmín


sůl


Míchaná vejce:


4 vejce


50 g cibule


25 g másla


pepř mletý


sůl


pažitka


Postup:


Na kvásek smíchejte mouku s teplou vodou a nechte pod utěrkou na teplém místě alespoň 24 hodin stát. Do litru vroucí a osolené vody vložte sušené, předem namočené hříbky, kmín vařte asi 10 minut.


Do kvásku přidejte 200 ml vody a metličkou řádně prošlehejte. Kvásek zašlehávejte do vývaru a nechte 20–30 minut provařit. Na másle orestujte nakrájenou cibulku, přilijte rozmíchaná vejce a připravte míchaná vajíčka, která pak dejte do horké polévky.

reklama
reklama