Klasika - Fish and chips

Suroviny:  600 g tresky bílé  sůl  hladká mouka Na obalení:  0,5 hrnku hladké a  0,5 hrnku rýžové mouky  1 lžička zažívací sody  sodovka a 10° pivo podle potřeby  olej na smažení Na hranolky:  600 g brambor  voda  ocet  sůl 1 l oleje

Domácí tatarka:  8 lžic majonézy  1 šalotka  2 malé kyselé okurky  1 lžíce dijonské hořčice  citronová kůra a šťáva  snítka plocholisté petrželky  mletý pepř  sůl

Postup: Filet nakrájíme na větší špalíčky, osolíme a obalíme v hladké mouce.

Smícháme hladkou a rýžovou mouku se zažívací sodou a přiléváme sodovku a pivo, až vytvoříme těsto, které se chytne na rybu. Ihned vkládáme do oleje a smažíme dozlatova. Necháme okapat. Oškrábané brambory nakrájíme na hranolky a zvolna je uvaříme v osolené vodě.

Vaříme pod bodem varu, cca 85 °C na skus. Vyjmeme a osušíme. Poté hranolky zvolna vaříme v oleji, cca 140 °C, 8-10 minut. Poté scedíme a osušíme. Na závěr hranolky usmažíme zprudka při 180 °C dozlatova. Nakonec si připravíme domácí tatarku.

Majonézu smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, okurkami, hořčicí, citronovou kůrou a šťávou, nasekanou petrželkou..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama