Moje šťastná hvězda

Klaun a nenapravitelný snílek, který pevně věřil, že umí létat

Moje šťastná hvězda

Měl duši velkého dítěte a talent, který se vidí jen málokdy. JIŘÍ HRZÁN (†41) vždy říkal, že chce zemřít mladý. A to se mu také nakonec bohužel splnilo.

Měřil pouhých 168 centimetrů, ale energie měl v sobě Jiří Hrzán (†41) na rozdávání. To, co mu chybělo na výšce, se snažil dohnat láskou ke všemu velikému, takže jezdil v největším mercedesu, který sehnal, pořídil si osmdesátikilového novofundlandského psa a jeho četné milenky musely být alespoň o hlavu větší.

Jeho výstřelky se staly legendou a pod maskou rošťáka a bonvivána ukrýval přemýšlivou duši, která se trápila všemi svými průšvihy. To mu ovšem nebránilo, aby vzápětí neudělal nějaký další.

Byl jako raketa

Narodil se v Táboře do rodiny známého zahradníka, který se svému řemeslu učil ve Francii a Nizozemsku. Podílel se například na úpravách zahrady u vily prezidenta Edvarda Beneše (†64) v Sezimově Ústí.

Věnoval se také šlechtitelství a Hrzánův smuteční karafiát v barvě slonové kosti s černým okrajem si nechal dokonce patentovat. Jeho nejmladší syn ale nezdědil

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden