Můj kousek štěstí

Klobouk patří do cirkusu!

Mám svou ženu rád. Je milá, krásná, chytrá, ale má jednu posedlost. Vášnivě prožívá módu a nakupování oblečení.  V posledních letech jsou novinky v obchodech s oblečením snad celý rok. Aspoň mi to tak přijde, podle toho, jak žena nakupuje. Moje Karla samozřejmě nevynechá žádnou příležitost k výhodnému nákupu. Vždycky mi vysvětlí, že ke každé příležitosti by měl být člověk slušně oblečený, a proto je nutné mít v šatníku dost věcí, které se spolu dají kombinovat. Náš byt není nafukovací a mě už se nějaký čas zdálo, že kam se podívám, tam jsou nějaké hadry. Samozřejmě jsme to spolu řešili a dost bouřlivě. Nakonec jsme se domluvili, že Karla může dál nakupovat, ale vždy mi bude muset vysvětlit, k jaké příležitosti dané oblečení potřebuje. Bylo to o víkendu, jeli jsme pro nějaké věci do kuchyně. Jako na potvoru jsme v hypermarketu museli jít kolem obchodu s různými módními nesmysly.

Ocenil jsem snahu

Za výlohou byl vystavený ohromný černý klobouk. Viděl jsem, jak se tam Karle hned stočily oči, na klobouky totiž náramně slyší. Z toho, jak byla při nákupu potichu, jsem usoudil, že pracně vymýšlí, jaká by to mohla být příležitost, při které by se bez klobouku neobešla. V týdnu to na mě několikrát zkusila. Chtěla jít do divadla, do kina, na večeři. Jenže já jsem se nedal. Snažila se tak moc, až mi jí bylo skoro líto a řekl jsem si, že nebudu nelida, a až přijde s dalším nápadem, proč klobouk nutně potřebuje, kývnu jí na něj. Musím uznat, že se překonala. Přišla totiž s tím, že půjdeme do cirkusu, a právě tam že musí jít v klobouku. Byl to samozřejmě nesmysl, ale budiž. O víkendu jsme se opravdu do cirkusu, který byl u nás ve městě, vypravili.

Mánie trvá

Ještě před představením byla na programu prohlídka zvěřince. Karla přímo zářila, vyfikla se do kostýmku a korunou jejího modelu byl samozřejmě klobouk. Bohužel ne na dlouho. Když jsme procházeli kolem ohrady s velbloudy, ukázalo se, že klobouk se líbil i jim. Než se Karla stačila otočit, jeden z nich se natáhl, chytil tu parádu do tlamy a začal ji žvýkat. Že by to moji ženu nějak změnilo, to říct nemohu. Nakupovací mánie ji nepustila. Jisté je, že od té doby je o dost opatrnější, když mi vysvětluje, k jaké příležitosti je ten či onen módní kousek nutný.

Jan (51), Milovice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden