Klobouky s křepelkou

Náplň hub je jen na vaší fantazii

Jednoduché, vtipné, chutné, tak přesně takové jsou klobouky s křepelkami.

Ingredience:


  • 8 pevných hlaviček hříbků

  • 8 křepelčích vajíček

  • 100 g strouhaného eidamu

  • sůl

  • pepř

  • lžíce másla


Postup:

  • Dobře očištěné hlavičky hříbků nebo žampionů krátce povaříme v mírně slané vodě, necháme je dostatečně okapat a dosušíme je.

  • Kloboučky použijeme jako mističky, naplníme je strouhaným sýrem, dáme je do zapékací nádoby a do každé opatrně vyklepneme křepelčí vajíčko.

  • Lehce osolíme, opepříme, můžeme zasypat kořením podle chuti, přidáme máslo a dáme péct asi na 20 minut do předehřáté trouby na 180 °C.

reklama
reklama