komerční sdělení

Kniha, která pomáhá srdečností, láskou a humorem

V Galerii Českého rozhlasu na Vinohradské 12 v Praze se sešla opravdu hvězdná společnost. Nechyběly takové herecké osobnosti, jako třeba Jaroslav Satoranský, Jiří Štěpnička, Václav Vydra, Eva Hrušková, Uršula Kluková a další. Podvečer byl totiž věnován slavnostnímu křtu knihy rozhovorů s populárními osobnostmi „S láskou a humorem“.

Témata rozhovorů spadají například do oblasti vztahů partnerských, rodinných i pracovních, jednotlivé osobnosti v nich vzpomínají na šťastné i méně šťastné chvíle v životě, rozjímají o čase, který nelze zastavit, a taky o tom, jak se lze poprat se všemi překážkami v životě, když jsou po ruce právě láska a humor… Všechny osobnosti, jimž jsou rozhovory v knize věnovány, mají jedno společné - objevily se jako hosté v pořadu Hovory W, hudebně zábavné talk show Jiřího Wericha Petráška a Pavla Mészárose, kteří se tentokrát ujali moderování celého večera. Kniha vychází ve spolupráci nakladatelství AOS Publishing a Radioservis v rámci projektu Podzim s láskou a humorem, který přináší radost i finanční prostředky seniorům a jehož mediálními partnery jsou časopisy Můj kousek štěstí a Můj čas na kafíčko pro ženy z vydavatelství RF Hobby.

Autor knihy, zpívající nakladatel a současně jeden z protagonistů talk-show Hovory W Pavel Mészáros k tomu poznamenal: „Moc si vážím toho, že většina těch, s nimiž jsem do knihy pořídil rozhovor, přijala pozvání na dnešní křest. Všichni totiž byli anebo stále jsou hosty našeho pořadu Hovory W, s nímž společně s Jiřím Werichem Petráškem a pianistou Karlem Štolbou jezdíme už deset let. Jak název knihy napovídá, souvisí její vydání s projektem Podzim s láskou a humorem, který funguje už druhým rokem a přináší radost a humor seniorům, za nimiž s naším pořadem pravidelně zajíždíme. Díky propojení s Nadačním fondem Českého rozhlasu věnujeme část výtěžku z prodeje knihy právě této nadaci, a tak kniha zase přinese radost prostřednictvím projektu Ježíškova vnoučata.“

Otázky, které autor pokládal všem osobnostem, se přitom netýkají pouze humorných témat, ale dotýkají se i těch nejcitlivějších. Miloň Čepelka, zakládající člen Divadla Járy Cimrmana, k tématům poznamenal: „Jsem rád, že se mne Pavel ptal na úplně jiné věci, než třeba na to, jaké role hraju nejradši. Takové otázky opravdu moc rád nemám.“

Generálním partnerem a spoluzakladatelem projektu Podzim s láskou a humorem je společnost Invest Gate Funds, která buduje a provozuje síť pobytových sociálních služeb pro lidi s Alzheimerovou nemocí, nově i s roztroušenou sklerózou, a staví resorty nabízející kvalitní a dostupné bydlení pro seniory. Více o projektu i o možnosti zapojit se do něj najdete na www.slaskouahumorem.cz.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden