Nadýchané a voňavé domácí koblihy s hebkým vanilkovým krémem.
Příprava: 30 minut + kynutí
Náročnost: ***
Cena za kus: 8 Kč
Suroviny na 12 kusů
Na těsto
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 150 ml teplého mléka
- špetka soli
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- 50 g másla
- 4 žloutky
- olej na smažení
Na krém
- 1 vanilkový pudink
- 250 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 100 g másla
- 120 g tvarohu
- 1 lžíce rumu
Postup
1. Mléko rozmíchejte s droždím, lžící cukru a mouky, a nechte vzejít kvásek. Vmíchejte ho k mouce, cukru a rumu. Přidejte rozšlehané žloutky s tukem. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.
2. Z pudinku, mléka a cukru uvařte pudink. Až vychladne, zašlehejte do něj máslo, tvaroh a rum.
3. Těsto rozválejte a vykrajujte kolečka. Na polovinu koleček dejte náplň a přikryjte prázdným kolečkem. Nechte chvíli kynout a pak osmažte dozlatova.