Koblihy s vanilkovým krémem

Nadýchané a voňavé domácí koblihy s hebkým vanilkovým krémem.

Příprava: 30 minut + kynutí

Náročnost: ***

Cena za kus: 8 Kč

Suroviny na 12 kusů

Na těsto

- 150 g hladké mouky

- 150 g polohrubé mouky

- 20 g droždí

- 150 ml teplého mléka

- špetka soli

- 2 lžíce moučkového cukru

- 1 lžíce rumu

- 50 g másla

- 4 žloutky

- olej na smažení

Na krém

- 1 vanilkový pudink

- 250 ml mléka

- 3 lžíce cukru

- 100 g másla

- 120 g tvarohu

- 1 lžíce rumu

Postup

1. Mléko rozmíchejte s droždím, lžící cukru a mouky, a nechte vzejít kvásek. Vmíchejte ho k mouce, cukru a rumu. Přidejte rozšlehané žloutky s tukem. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.

2. Z pudinku, mléka a cukru uvařte pudink. Až vychladne, zašlehejte do něj máslo, tvaroh a rum.

3. Těsto rozválejte a vykrajujte kolečka. Na polovinu koleček dejte náplň a přikryjte prázdným kolečkem. Nechte chvíli kynout a pak osmažte dozlatova.

reklama
reklama

Komentáře