Moje sladké tajemství

Kochejte se pohledem na nejkrásnější pláže světa

Zasněte se nad exotickými plážemi

Anse Source d’Argent - Seychely

Tato pláž patří k těm vůbec nejvíce fotografovaným na celém světě. Její oslnivé bílé písky se rozprostírají přes ostrov La Digue v Indickém oceánu. Jiskřivá pláž s ohromnými žulovými balvany nabízí opravdu působivé výhledy, které se nesmazatelně zapíší do vaší paměti.

Pobřežní útes poskytuje účelnou ochranu proti vlnám, a vy tak máte možnost užívat si dokonalého koupání a božského klidu. Dejte ale pozor na to, abyste nerušili místní ohrožené ptactvo a želvy. Přece jen, právě oni jsou tu doma a to je potřeba brát v potaz.

Bayahibe Beach - Dominikánská republika

Pokud jste jednou z milovnic plážové dovolené, pak je právě tato lokalita pro vás tou pravou. Právě v Dominikánské republice se nachází jedny z nejkrásnějších pláží na světě. Jednou z nich je bezesporu Bayahibe Beach, která leží na jihovýchodní straně ostrova.

Jedná se o místo, které jistě splní představy o luxusní dovolené i pro ty nejnáročnější klienty. Pruh nejjemnějšího bílého písku tu obklopuje z jedné strany azurové moře a z druhé strany pás kokosových palem.

Samozřejmostí jsou výborné restaurace, živé bary a kvalitní hotelové resorty v okolí, které uspokojí i náročnější klientelu. Tohle je prostě jedna velká paráda, která ale zůstane pro většinu smrtelníků jen nesplněným snem.

Seven Mile Beach - Jamajka

Oslnivě bílý písek, tyrkysové moře a velké palmy – to je ve zkratce nejkrásnější pláž Jamajky a jedna z nejkrásnějších na celé planetě – Seven Mile Beach. Na této pláži najdete vše, na co si vzpomenete – půjčovny vodních skútrů, kajaků, možnosti potápění, šnorchlování nebo také projížďky na vodních banánech.

Samozřejmostí jsou výtečné restaurace a bary. Pláž se nachází v letovisku Negril, které bylo ještě před několika desítkami let „pouhou“ rybářskou osadou, ovšem dnes je základnou tamního turistického ruchu.

Santa Maria - Kapverdy

Další skvostná pláž, která je velkým lákadlem všech zbohatlíků, je Santa Maria, jež se nachází na Kapverdských ostrovech. Je zde pláž, která je charakteristická zlatavým pískem, jenž je v kombinaci s tyrkysově modrým mořem takřka dokonalostí.

Mnozí ji dokonce nazývají přírodním klenotem a často se stává, že tuto pláž najdeme v katalozích různých cestovních kanceláří, které se specializují na výlety do exotických částí světa. Část pláže je zastavěna resorty, ale je tu i část, která tolik komerční není a je zde dostatek soukromí.

Falesia Beach Algarve - Portugalsko

Jednou z nejkrásnějších pláží Evropy, ale i celého světa je Falesia Beach, ležící u letoviska Albufeira v portugalském Algarve. Její název by se dal přeložit jako „pláž útesů”.

Asi sedmikilometrový pruh jemného písku totiž lemují velmi vysoké útesy fantastických odstínů od červených až po bělavé. Voda v moři je tu křišťálově čistá. Falesia Beach oslní především cestovatele hledající neotřelou krásu. Taková návštěva by vám případně zůstala ve vzpomínkách po celý život.

Varadero Beach - Kuba

Pláž Varadero Beach na Kubě je jednou z nejznámějších vůbec. Jemný písek omývají průzračné vody Atlantického oceánu, které čeří mírné vlny. Turisté se tu sluní pod zelenými palmami a je zvykem, že tu často popíjejí drinky z kubánského rumu.

Místo přímo dýchá pohodovou atmosférou, a to i přesto, že je v okolí spousta hotelů. Kultovní krása pláže je zkrátka silnější než cokoli jiného. Doporučuje se nejenom párům a rodinám s dětmi, ale také milovníkům vodních sportů, kteří si tu přijdou také na své.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden