Kofta kebab z mletého masa

Suroviny na 4 porce:

4 ks pita chleba

½ kg mletého jehněčího

hrst čerstvých bylinek (petrželka, koriandr)

3 jemně nasekané stroužky česneku

½ jemně nasekané cibule

1 lžička drceného římského kmínu

sůl, čerstvě mletý pepř

Na dip:

1 kelímek řeckého jogurtu 1 lžíce olivového oleje máta 2 stroužky česneku sůl   Postup: Všechny ingredience na kebaby dobře rukou promíchejte, zpracujte v kompaktní hmotu a napíchejte na dřevěné špejle, které jste si předem namočili ve vodě. Především dobře osolte a opepřete. Jogurt smíchejte s olejem, mátou a česnekem, dejte do lednice dobře vychladit. Kebaby grilujte, dávejte pozor aby se nevysušily, na chvíli na gril dejte z obou stran prohřát i pitu. Servírujte s jogurtovým dipem, zeleninovým salátem a pita chlebem.

reklama
reklama

Komentáře