Moje šťastná hvězda

Koho by Miroslav Etzler seřezal?

Proč ho pozice režiséra neláká?

MIROSLAV ETZLER (51) se nezdá. Rozpovídal se o tom, proč se rozhodně nehodlá zařadit mezi kolegy herce, kteří se po získání potřebných filmařských zkušeností přesunou za kameru a stanou se z nich režiséři. Raději prý zůstane před kamerou.

Podle něj mají dnes filmaři na svou práci příliš málo času. Nejen proto jsou prý režiséři celkově nuceni snižovat své nároky na kvalitu natáčení. Mírumilovně a nekonfliktně působící Etzler překvapuje, když říká, že on by na práci v takových podmínkách neměl nervy, a kdyby režisérem byl, neubránil by se prý agresivitě.

„Kdybych byl režisér, musel bych herce asi bít,“ přiznal bez skrupulí. Nedokázal by se prý smířit s tím, že by někdo nebyl schopen splnit jeho požadavky. Už vůbec by nebyl ochoten pracovat s mladými herci, protože s nimi bývá více práce než se zkušenými a výsledek je přesto nejistý.

Uvědomuje si přitom, že na rozdíl od slavných, zkušených herců bývá angažování těch začínajících pro změnu levnější. Naštěstí má své herecké práce dost a jiných ambiciózních režisérů je také dost. K agresivnímu chování tak snad nebude mít oblíbený herec Miroslav Etzler v dohledné době žádný důvod.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden