Kokosový sen

Lze zakápnout želatinou

Maliny, borůvky, brusinky či ostružiny jsou v jakémkoli poměru vždy skvělou kombinací.

Ingredience:

Těsto:


  • 180 g hladké mouky

  • 180 g másla

  • 100 ml ledově studené vody

  • špetička soli

  • 1 vejce

  • 2 lžíce mléka


Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání

  • 2 ztužovače šlehačky

  • 100 g cukru S moučkový cukr

  • 200 g směs exotického ovoce

  • strouhaný kokos


Postup:

  • V míse smícháme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo a rukou mneme na drobenku. Po troškách pak přiléváme vodu, jemně ji zapracováváme.

  • Těsto rozválíme na silněj ší plát, potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Vidličkou ho propícháme a vykrojíme asi 20 koleček nebo čtverečků.

  • Plech namažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem. V předehřáté troubě korpusy upečeme dozlatova a necháme je vychladnout.

  • Připravíme si krém ze smetany, cukru a ztužovačů do šlehačky. Na korpusky naneseme šlehačku a do ní dáme ovoce. Po obvodu šlehačku obsypeme kokosem.

    .


reklama
reklama