Koláč s hroznovým vínem

Nadýchaný koláč s bobulemi je netradiční, ale u návštěvy s ním sklidíte velký úspěch.

Suroviny - 250 g měkkého tvarohu - 150 g změklého másla - 1 vejce - 500 g polohrubé mouky - 1 prášek do pečiva - 200 g moučkového cukru - 1 lžíce nastrouhané citronové kůry - 350 ml mléka - hrubá mouka a tuk na plech - 500 g hroznového vína bez pecek

Postup

1. Tvaroh, vejce a máslo vyšlehejte ručním šlehačem dohladka. Do vzniklé hmoty vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Nakonec přimíchejte citronovou kůru a mléko.

2. Plech vymažte tukem a vysypte moukou, a pak do něj nalijte těsto.

3. Kuličky vína omyjte, osušte a rozložte po celém povrchu těsta.

4. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 až 35 minut. Poté ho nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama