Moje šťastná hvězda

Kolářová se bojí o manžela. Uzdraví se někdy?

Herečka musí improvizovat

Herec a režisér JIŘÍ ORNEST (69) patří mezi legendární české umělce. Není divu, má to v genech. Bohužel teď jeho umělecké vlohy brzdí zdraví. Jak se herci daří? Co ho nejvíc trápí? Na to jsme se zeptali jeho manželky DANIELY KOLÁŘOVÉ (69), která o svého chotě věrně pečuje.

Ornest se v roce 2014 díky operaci srdeční chlopně, při které došlo ke komplikaci, ocitl v bezprostředním ohrožení života. Vmetek, který se utrhl, způsobil drama. Herec přežil, ale částečně ochrnul. Bylo a je to dosud nesmírně náročné období nejen pro něj samotného, ale i pro jeho manželku DANIELU KOLÁŘOVOU (69) a jeho rodinu vůbec.

Chodí a vděčí za to „chytré mašince“

Rehabilitace a lékařská péče posunula nemocného herce o kus dopředu, i když mu dolní končetina a ruka stále ještě neslouží tak, jak by si přál. Chodit mu pomáhá hůlka a téměř zázračný, velmi drahý přístroj v řádech desítek tisíc korun, který mu zdvihá špičku nohy.

Běh na dlouhou trať

Lehké to nemá ani hercova žena Daniela Kolářová. Poprvé se za něj provdala v osmadvaceti letech, a i když se o čtrnáct let později rozešli, v polovině devadesátých let uzavřeli manželství podruhé. Teď se stala alfou a omegou života herecké hvězdy a nositelky Českého lva péče o manžela, kterého se snaží krůček po krůčku vrátit do života.

Je mu oporou

Zeptali jsme se Daniely Kolářové, jak se jejímu muži daří. „Manžel se v rámci možností snaží chodit na malé procházky a kupuje si jablka a jedno pivo. Podpůrný strojek stále používá. Dojíždíme na Albertov na ergoterapii, kde cvičí levou ruku. Každý den je jiný. Manželovy i mé nálady se mění podle kvality spánku. Někdy to je ucházející a jindy jsme oba protivní. Snažím se dávkovat své profesní závazky tak, abych byla schopná dovézt manžela na všechna potřebná vyšetření a pomáhat mu. Musím dost improvizovat a nebudu lhát, dost mě to zmáhá. Zatím to jde. Jak už jsem naznačila, chci dál pracovat, jenom si chci sama určovat kdy a s kým, kdy ano a kdy ne,“ svěřila nám jedna z našich nejlepších hereček.

Jiří Ornest krůček po krůčku se vrací zpět do života.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden