Moje chvilka pohody

Kolegu jsem začarovala

Kdo by si nepřál mít dobrou a slušně placenou práci? Já ji měla a chtěl mě o ni připravit můj kolega. Tak jsem ho začarovala a měla klid!

Dlouhé roky jsem pracovala jako provozní v jednom menším závodě. Potom ho koupil nový majitel a my, dlouholetí zaměstnanci, se začali bát o místo. „Určitě nás vyhodí, Kačko,“ vzlykala moje nejlepší kamarádka, dlouholetá kolegyně Olga a hned na mě vychrlila nejnovější drby: „Koupil to tu takovej mladej kluk, určitě to jen rozkrade a my dostaneme padáka! Už to prý udělal několikrát. Jezdí v nejnovějším BMW a na každém prstu má nějakou luxusní kočku.“

Bála jsem se o místo

Z těch zpráv mi nebylo nejlépe. V pětapadesáti si v malém městě hledat novou práci, nebylo lehké. A někam dojíždět se mi nechtělo. Proto moje radost neznala mezí, když se ukázalo, že žádné výpovědi nebudou.

Naopak. Náš skomírající podnik začal vzkvétat a platy rostly. Ani jsem nemohla takovému štěstí uvěřit. Samozřejmě, že všechno dobré má svoje velké ALE. Jak se podnik vzmáhal, začal nábor nových pracovníků a mně přibyl kolega. Na první pohled slušný a schopný chlap, na ten druhý pohled pořádný blbec. Pořád jen do mě šťoural.

Z legrace jsem čarovala

„Paní Kačenko, včera jste odešla o rovné tři minuty dřív, víte to?“ zeptal se mě a pokračoval: „Taky jsem si všimnul, že dost často soukromě telefonujete!“ Bohužel měl pravdu, moje mamka byla nemocná a já ji volala, zda je v pořádku.

Začala jsem se kolegy bát. Co když na mě bude donášet a já nakonec o to svoje místečko přijdu? Svěřila jsem se kamarádce, že už ani nemohu spát, jak se ho bojím. „Začaruj ho!“ poradila mi a já si myslela, že si ze mě dělá legraci.

„No vážně, jedna moje známá to udělal a měla klid!“ Ještě pořád jsem si myslela, že si dělá legraci, ale ona vytáhla papír a začala malovat.

Kolega si zlomil nohy

Měla jsem podle nákresu vyrobit malou hadrovou panenku, na ni přilepit pár vlasů toho kolegy a potom zapíchnout špendlík do srdce. Zdálo se mi to hrozné a zároveň směšné.

Ale udělala jsem to. Jen místo do srdce jsem zabodla špendlík do nohy. Druhý den volal kolega, že přijde do práce později. Prý si zvrtnul nohu a musí k lékaři! Byla jsem nadšená, že to funguje, ale on přišel mrzutý a choval se ještě hůř, než před tím.

Tak jsem se do toho čarování pustila poctivěji a špendlíkem jsem té panence propíchala pro jistotu obě nohy. A víte co? Druhý den volal, že uklouzl a má obě nohy zlomené. Je to ode mě ošklivé, já vím. Ale může být rád, že jsem mu ten špendlík nezapíchla někam jinam…

Kateřina Č.(56), Tachov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden