Moje šťastná hvězda

Komu vděčí za svou kariéru?

Před dvaadvaceti lety v televizi jako moderátorku Terezu Kostkovou (45) nikdo příliš neznal.


Přítrž tomu učinil až ostřílený Petr Salava (66), který nedávno zveřejnil fotografii z jejího vůbec prvního výstupu. Šlo o novácký pořad BaBeTa a Salava se nijak netají tím, že to byl právě on, kdo Tereze tak trochu foukl do plachet a pomohl jí tam, kde dnes je.


Kdoví, zdali by dnes patřila mezi hvězdy první kategorie, kdyby nebylo jejich spolupráce. V roce 2000 Salava hledal novou kolegyni  a napadla ho právě Tereza Kostková, i když ji tehdy ještě osobně neznal. 


Všechny hned okouzlila


Zajel se na ni prý podívat do Chebu, kde začínala jako herečka v Západočeském divadle, a moc se mu líbila. Kostková se tehdy přiznala, že ještě nikdy před kamerou nemoderovala, ale má velkou chuť to zkusit. Společně si vyzkoušeli práci v Železném Brodě a pak už se šlo na věc.


Režisér pořadu Antonín Vomáčka (80) byl s mladou herečkou velmi spokojený, a tak spolu natočili ještě další tři pokračování. Pořad sice později shodou okolností skončil, ne však stoupající hvězda Terezy Kostkové.


Později pak moderovala třeba Snídani s Novou, je tváří taneční soutěže StarDance, kde vydržela až dodnes, vyzkoušela si například i anketu Týtý. „Z Terezky se stala výborná, dokonce asi v současné době nejžádanější moderátorka. Snad jsem k tomu přispěl i já,“ dodal Salava pyšně. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden