Můj čas na kafíčko

Konec v seriálu a pletky s kolegou? Přijde Adamovská o miliony?

Na svém hereckém kontě má bezpočet seriálů i filmů. Až Ordinace v růžové zahradě ale Zlatě Adamovskou (57) přinesla hvězdnou slávu. Teď ji možná bude muset opustit! Proč? A co je pravdy na jejích údajných milostných pletkách s kolegou Janem Kanyzou (69)?

Jedna z nejoblíbenějších českých hereček Zlata Adamovská (57) zažívá největší úspěch ve své kariéře od doby, kdy v roce 2007 nastoupila do seriálu Ordinace jako rázná doktorka Běla Valšíková. Nejen v seriálu, ale i v reálném životě propadla lásce k Petru Štěpánkovi (68), s nímž si prochází poklidným vztahem dodnes. Nebo to tak alespoň na první pohled vypadá. Od chvíle, kdy se v seriálu objevil Jan Kanyza (69) jako majitel kamenické nemocnice Viktor Hofman, se spekuluje nad tím, zdali má, či nemá v soukromém životě pletky právě s Adamovskou. V seriálu spolu totiž také tvořili pár a tak se spekulovalo, jestli se jejich milostný život nepřenesl i mimo kamery. Herečka teď má ale úplně jiné starosti. Možná její role v Ordinaci definitivně skončí, proto se tým dramaturgů rozhodl, že doktorka Běla onemocní rakovinou. Adamovská  se při natáčení emotivních scén, kdy bojuje s rakovinou prsu, zalekla. Díky tomu si uvědomila, že u lékaře už dlouho nebyla a objednala se na vyšetření prsou také.

Manžele hráli v seriálu, teď jsou jimi i ve skutečnosti.

Čekal na ni 14 let!

Když se Jan Kanyza do seriálu počátkem roku do Ordinace vracel, nechal se slyšet, že pilně připravuje a na roli se nesmírně těší hlavně kvůli své kolegyni a dlouholeté kamarádce Zlatě. „Čtu scénáře, učím se texty. A už se těším na kolegy, hlavně Zlatu Adamovskou a Zdeňka Žáka (64),“ nechal se v lednu slyšet. Když si pak svou vyvolenou v seriálu vzal, jeho radost nemohla být větší. „Celých pět let a 400 dílů na to čekám, až jsem se konečně dočkal,“ oddechl si se smíchem Kanyza. A tak mnozí známí a přátelé herečky nezůstávali na pochybách, že mezi ní a Kanyzou musí být něco víc než jen seriálová láska. Vždyť spolu trávili tolik času! A říká se, že je do ní prý Kanyza platonicky zamilovaný už od roku 1992, kdy spolu natáčeli detektivní seriál Hříchy pro pátera Knoxe. Co na to říká její manžel Petr Štěpánek?

Zlata Adamovská, Petr Štěpánek

Za vydělané miliony koupili luxusní byt

Proslýchalo se, že v době, kdy Kanyza přišel do Ordinace, měla doma Adamovská hotovou „Itálii“. Její manželovi Petru Štěpánkovi se prý nelíbilo, že s Kanyzou tráví tolik času na place a údajně i mimo něj. Pak se ale herec, kterého si pamatujeme především jako prince Jiříka z pohádky Zlatovláska, rozhodl promluvit. „O všem se dohadujeme společně. Ještě se nám nikdy nestalo, že bychom se v něčem neshodli. Nemám důvod si stěžovat. Oceňuju, že si máme pořád co říct a názory toho druhého nás stále zajímají. To je absolutně skvělé,“ prohlásil. Pro spoustu lidí to ale bylo jen vyjádření „na oko“. Ať tak či tak, dodnes jsou Adamovská se Štěpánkem spolu a dokonce si za vydělané miliony pořídili luxusní byt v pražské Rooseveltově ulice v Dejvicích, které si podle známých Štěpánek skutečně zamiloval.

Jak dlouho v Ordinaci zůstane?

Sice vydělávají miliony, ale příjem Adamovské by se co nevidět mohl pořádně zúžit. Situace v seriálu totiž dává tušit tomu, že už si v něm možná dlouho nezahraje. Její doktorka Valšíková zjistila, že má nádor v prsu! „Nebylo jednoduché tuhle scénu zahrát. Věděla jsem, že to nesmím zahrát příliš teatrálně ani pateticky. Že se nesmím začít hned tvářit tragicky,“ prozradila Adamovská. Zdali svou roli přežije, či nikoliv a bude se muset se seriálem rozloučit, je zatím tajemstvím. Byla by ale velká škoda po devíti letech účinkování přijít o jednu z nejsympatičtějších postav. Už teď ale Adamovské seriál změnil život. Nebýt natáčení, nikdy by si asi v reálném životě na mamograf nezašla! „Když jsme začali točit, hnulo se ve mně to, že jsem se okamžitě přihlásila k lékaři a nechala se objednat na mamograf. Šla jsem na kontrolu, řekli mi, že je to excelentní a bez chyby. Tak mi spadl kámen ze srdce,“ oddychla si herečka. Zdá se, že má štěstí jak v lásce, tak ve zdraví. Ale jak to všechno dopadne v pracovním životě? Budeme se muset s herečkou rozloučit?

Odmítla se svléknout

Když se Zlata Adamovská dozvěděla o tom, že by v seriálu Ordinace v růžové zahradě měla při natáčení mamografického vyšetření vystavit svá nahá prsa, rozhodla se raději pro dublérku. Proč? Připadá si snad už tak stará nebo nemá ráda nahotu? „Sex patří k životu, a tak patří i do filmu. Odhalila jsem se ale jenom tam, kde to dávalo smysl, ne bezdůvodně,“ přiznala Adamovská. V Ordinaci ji myšlenka obnažených prsou zřejmě příliš nenadchla. „Paní Adamovská si na tuto scénu vyžádala dvojnici, přece jen je to choulostivá scéna,“ prozradil zdroj z natáčení. Tím herečka dost riskovala. Už jednou totiž hořce litovala, že nahou scénu nezahrála sama. V roce 1981 se Adamovská nechala při natáčení slovenského filmu Čluny proti proudu zastoupit a pak zjistila, že má dvojnice o dobrých 15 kilo navíc!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden