Můj kousek štěstí

Konec velkého přátelství s kamarádkou

Myslela jsem si, že nejlepší kamarádka existuje. Léta jsme byly jako dvě sestry. A nakonec nás rozdělil chlap, kterého jsem si našla.

Měla jsem skvělou kamarádku Lenku. Prožily jsme toho spolu hodně, rozvody i nové lásky. Proto jsem ji pochopitelně musela seznámit se svým novým přítelem Jirkou. Už při prvním setkání jsem ale měla divné tušení, že se jí zalíbil. Ten pocit jsem ale hned zaplašila.

Lenka mi kdysi hodně pomohla, když se mi začalo hroutit manželství. Dostala mě z toho. I Lenčino manželství skončilo a já byla na oplátku oporou pro ni. Obě jsme zůstaly samy s dětmi. Jak děti rostly a dospívaly, měly jsme my dvě na sebe víc času. Prožívaly jsme spolu nové známosti.

Proč flirtuje?

Před dvěma lety jsem poznala svého současného přítele. Je to skvělý chlap a já jsem našla člověka, se kterým bych chtěla zestárnout. Děti už se mnou nebydlí, mají své rodiny, zůstala jsem sama a potkala jsem muže, který mi tu samotu vyplnil. Pochopitelně Lenka byla první, komu jsem se se svou novou známostí svěřila.

Loni v létě jsem Lenku k nám pozvala. Byla jsem přesvědčená, že ti dva si sednou. Měli stejný smysl pro humor, pozitivní přístup k životu, podobné zájmy. A taky ano, ti dva si hned začali rozumět. Jenže Lenka mě překvapila, chovala se najednou vyzývavě, vyloženě s mým přítelem flirtovala. A jemu se to líbilo, najel na její hru.

Dělala jsem, že nic nevidím a bavila se s nimi. Uvnitř duše jsem ale trpěla a dusila se. Když Lenka odjela, uhodila jsem na přítele, že se mi jejich vzájemné chování vůbec nelíbilo, že jsem si připadala jak blbec.

Přítel mi tvrdil, že jsem na omylu, on z její strany žádný flirt necítil, líbila se mu, to ano, je to příjemná a zábavná ženská, ale to je všechno, miluje prý mě a jinou nechce. Tak jsem to uzavřela.

Ale bylo mi jasné, že Lenka mého přítele opravdu balila, natolik ji znám, nikdy se k žádnému muži, kterého jsem vedle sebe měla a seznámila ji s ním, takhle nechovala. Tak mě to trápilo, že jsem se z toho v noci budila a koukala do stropu. Nakonec jsem si ale řekla, že jsem paranoidní a všechno se mi zdálo.

Nevratný konec

Za dva měsíce jsme se opět sešli. A bylo to tu zase! Flirtovala! Mluvila v narážkách, vyjadřovala se dvojsmyslně. Přítel už se malinko stáhl, přece jen to pochopil, došlo mu to a asi se cítil trapně. Ale i tak se dobře bavil.

Ulevilo se mi, když odešla. „Měla jsi pravdu,“ objal mě ten večer Jirka, „už jsem to taky pochopil!“ Otevřel lahev a nalil nám oběma. Mlčeli jsme. Cítila jsem, že přichází konec mého velkého přátelství...

Alice (57), Morava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden