Moje šťastná hvězda

Konopné semínko a jeho blahodárné účinky

Tak jako ořechy, i semínka obsahují celou řadu látek prospěšných pro naše tělo. Využijte sílu konopného semínka a zařaďte ho do svého jídelníčku. Konopné semínko pochází z technického konopí, neobsahuje tedy THC. To je původem z Asie, do Evropy se dostalo později, kde jej lidé využívají pro technické účely.

Zdroj vitamínů a minerálů

Semínko obsahuje nenasycené esenciální mastné kyseliny, ty pomáhají správnému vývoji a fungování mozku, napomáhají reprodukčním orgánům v jejich funkci a celkově jsou prospěšné pro metabolismus.

Jednou z nejoceňovanějších složek konopného semínka je omega 6 gama-linolová kyselina. Ta je známá svými blahodárnými účinky na pokožku. Toto semínko je i zdrojem vitaminu a minerálů. Obsahuje například vitamin A, C, E a minerály jako je zinek, hořčík či železo.

Preventivním užíváním konopného semínka poskytujete tělu dostatek těchto látek, a to ze zdroje z přírody. Konopné semínko je k dostání v obchodech se speciální výživou.

Úprava semínka

Semínko můžete konzumovat samotné, lze přidat například jogurtů, ovesných vloček či ovocných šťáv. Lze použít i na dozdobení salátů nebo do domácího pečiva.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden