Moje sladké tajemství

Koprová omáčka s knedlíkem

Suroviny:  500 g hovězího masa  1 mrkev  1 petržel  1/4 celeru  1 cibule  2 lžíce másla  3–4 lžíce hladké mouky  200 ml mléka  200 ml 33% smetany  ocet  cukr a sůl  čerstvý kopr  houskový knedlík

Postup: Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli, zalijeme vodou a povaříme asi 1–1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Vývar slijeme, necháme si ho bokem, maso uchováme v teple. V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme mléko a rozšleháme. K jíšce s mlékem přidáme asi 1/2 l hovězího vývaru, společně provaříme asi 20 minut, pak přilijeme smetanu, dochutíme solí, octem, cukrem a krátce společně provaříme.

Kopr nasekáme a přimícháme do omáčky. Plátky masa zaléváme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden