Korejská pálivá křidélka

Sladká, kyselá i pálivá, taková je chuť křidélek, jak ji mají Korejci nejraději.


Suroviny:


8–10 kuřecích křídel


sůl, pepř


olej na smažení


Na omáčku:


 120 ml sójové omáčky


3 lžíce kečupu


2 lžíce medu


1 lžíce octa


1 lžička sezamového oleje


1 lžíce omáčky Sriracha


1 stroužek česneku


sezamová semínka


1 lžíce vody


cibulová nať


1 lžička kukuřičného škrobu


Postup:


Křidélka osolte a opepřete a vložte do rozpáleného oleje. Pak je dejte okapat.


V malém kastrůlku smíchejte všechny ingredience na omáčku kromě škrobu a vody.


Ten si nejprve  v 1 lžici vody rozmíchejte a pak jím omáčku zahustěte. Křidélka v hotové omáčce obalte, posypejte sezamem a cibulkou.


Náš tip


Aby byla křidélka extra pálivá, nasekejte do omáčky jednu čerstvou chilli papričku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden