Moje chvilka pohody

Korsika vás nadchne

Užijí si tady rodiny s dětmi i vášniví turisté

Rodiny s dětmi ocení kouzelné bělavé, písečné pláže, plné krásných mušlí a teplé moře. „Kulturní“ turisté zase navštíví historické památky z doby kamenné, období starého Řecka a Říma i z temného středověku.

Povrch Korsiky je většinou zalesněný a hornatý. Přírodní park, Parc Régional de la Corse, zaujímá 2/3 celkové plochy ostrova. Ujít si nenechte ani soutěsku Speluncu a možnost koupání v kaskádách. Krásné jsou i bizardní skály Calanche, kde barevné skalní útvary ostře kontrastují s azurovou hladinou moře. Nejznámější atrakcí ostrova jsou pak skalní věže Bavella.

Nejen Bastie

V Bastie nemůžete přehlédnout Place St-Nicolas, 300 metrů dlouhé náměstí z 19. století. Je lemované palmami a kavárnami. Terra Vecchia je nejstarší část Bastie. Za vidění stojí i starý přístav.

Návštěva starobylého Corte s hrdě se tyčící citadelou. Vyhlášeného Bonifacio je svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Projížďka lodí pod skalnatými útesy určitě stojí za to, stejně jako procházka po útesech až k majáku na pláž u ostrůvku St. Antoin. Z úzkých romantických a křivolakých uliček Sartene na vás dýchne duch minulosti vendety a pirátských výprav.

Hlavní město

V hlavním městě Korsiky Ajacciu je cítit duch nejslavnějšího Korsičana, Napoleona Bonaparte, který se zde narodil. Jeho památku uctívá hned několik jeho soch. Na náměstí Place General de Gaulle je Napoleon oděn do římského roucha a obklopen svými čtyřmi bratry.

K nedalekému souostroví Sanguinaires se dostanete lodí z rybářského přístavu Tino Rossi v Ajacciu. Ostrovy jsou rájem ptactva a delfínů.

Skvělé koupání

Jedné z nejkrásnějších zátok Valinco u městečka Propriano nabízí dlouhou písčitou pláž, na jedné straně zakončená stejnojmenným městečkem a na druhé skalisky s janovskou věží. Nádherná je i bílá pláž Roccapina se skalními útvary zvanými Lví kameny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden