Můj kousek štěstí

Koruna krásy ve slunečním žáru

Klobouk je nejen slušivý módní doplněk, ale navíc výborně ochrání vlasy před slunečním zářením

Vlasy nemáme jen na okrasu, mají za úkol chránit také citlivou pokožku hlavy.Pokud ale nebudete dostatečně chránit je samotné, odnesou to poškozením.

Ať už trávíte dovolenou kdekoli, nebo jen tak chodíte po městě, nestačí myslet jen na opalovací krémy. Ochranu před sluncem potřebují i vlasy.

Co záření schvátí, už nenavrátí

Kromě toho, že vlasy mohou být vlivem škodlivého slunečního záření dehydrované, bez lesku a jejich barva bledne, mohou být také zcela zničené nebo „v sebeobraně“ zastavit svůj růst. Poškozené vlasy pak můžete pomocí různých přípravků jen opticky poopravit, nebo je ostříhat a nechat znovu dorůst. Mnohem lepší je nenechat to dojít tak daleko.

Stejně jako pokožku, chraňte své vlasy i ve stínu. Poslouží i hezká kšiltovka.

Oblečte je

Klobouk, šátek nebo kšiltovka nejen dotvoří outfit, ale jde i o nejjednodušší a nejlepší ochranu vlasů před slunečním žárem. Kšiltovka se hodí k sportovnějšímu oblečení, klobouk k letním šatům i k plavkám.

Široká krempa navíc ochrání i obličej. Pozor na gumičky s kovovými částmi, ty se mohou na slunci rozpálit a vlasy poškodit.

Naolejujte je

Blahodárné účinky na vlasy mají také přírodní oleje a některé i lehce chrání proti slunci – například kokosový nebo mandlový. Navíc dokážou vlasy krásně vyživit, uhladit dodají jim lesk a zacelí roztřepané konečky.

Vetřít je můžete jak do suchých, tak i od vlhkých vlasů. Nepoužívejte ale oleje s přidanými silicemi, ty by mohly být při vystavení paprskům pro vlasy škodlivé.

Včelí produkty využijete i v péči o namáhané vlasy

Speciální kosmetika

Existuje velké množství speciální vlasové kosmetiky určené na letní sezonu opalování. Můžete začít už u šamponů a kondicionérů či masek určených k silné ochraně vlasů před sluncem. Ty poskytnou vlasům potřebnou výživu, ale i tak je potřeba další ochrana.

Na pobyt venku či na pláži se vyplatí pořídit si sprej na vlasy namáhané sluncem. Některé kromě ochrany dokáží i předcházet narušení vlasů vlivem chlorované nebo slané vody, což se rozhodně vyplatí jak při koupání v bazénu, tak v moři. V případě nouze můžete na vlasy použít i „obyčejný“ tělový opalovací sprej s ochranným faktorem.

Namíchejte si sami

Prostředek si můžete vyrobit. Přírodní oleje vlasům dodají výživu, včelí vosk a minerál oxid zinečnatý. Zabraňuje pronikání záření a prodává se ve formě prášku za pár korun.

Do zavařovací sklenice dejte1 lžíci včelího vosku, ½ hrnku kokosového a ½ hrnku mandlového oleje. Sklenici uzavřete a vložte na vodní lázeň s vařící vodou.

Asi po 15 minutách ji vyndejte, přidejte 2 lžíce oxidu zinečnatého a míchejte, dokud nezchladne. Pak ji přelijte do nádobky – vydrží vám až 6 měsíců. Podle potřeby vtírejte do vlasů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden