Suroviny: 250 g listového těsta 250 ml mléka ½ sáčku vanilkového pudinku 2 lžíce medu 2 bílky 110 g cukru moučky 1 lžička bílého vinného octa
Postup: Těsto rozdělíme na 4 díly a každým vyložíme lehce vymazanou formičku na košíček, překryjeme pečicím papírem, zatěžkáme pečicími fazolemi a pečeme 10 minut při 180 °C.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, necháme lehce zchladnout, vmícháme med a směs rozdělíme rovnoměrně do košíčků. Poté necháme zchladnout. Bílky ušleháme dotuha, přimícháme cukr a ocet a šleháme do lesklé směsi.
Tu rozdělíme na košíčky a ještě jednu minutu grilujeme v troubě.
Papriky stačí vyskládat na plech, pokapat olejem a dát do trouby. Pečte je až do chvíle, kdy bude slupka místy černá. Pak je dejte do sáčku na chvilku zapařit a slupku stáhněte. Ingredience: 4 porce4 pečené papriky4 vyzrálá rajčata1 cibule2 stroužky česneku1 lžíce mleté uzené ...
Papriky stačí vyskládat na plech, pokapat olejem a dát do trouby. Pečte je až do chvíle, kdy bude slupka místy černá. Pak je dejte do sáčku na chvilku zapařit a slupku stáhněte. Ingredience: 4 porce4 pečené papriky4 vyzrálá rajčata1 cibule2 stroužky česneku1 lžíce mleté uzené ...
Že jste ještě nikdy neslyšeli o cuketových špagetách? Vyzkoušejte je a uvidíte, že už nikdy nebudete chtít jíst ty klasické.Ingredience:2 velké cukety150 g tygřích nebo obyčejných krevet4 lžíce olivového oleje1 hrnek parmazánu nebo sýru grana padano1 snítka čerstvého koprusůl, ...
Že jste ještě nikdy neslyšeli o cuketových špagetách? Vyzkoušejte je a uvidíte, že už nikdy nebudete chtít jíst ty klasické.Ingredience:2 velké cukety150 g tygřích nebo obyčejných krevet4 lžíce olivového oleje1 hrnek parmazánu nebo sýru grana padano1 snítka čerstvého koprusůl, ...
Žádná oslava se nemůže obejít bez žebírek. Možná už jste vyzkoušeli mnoho druhů marinád, ale tu, kterou vám představíme my, nejspíš ještě neznáte.Suroviny:1,5 kg hovězích nebo vepřových žeber6 lžic medu 250 ml černého piva 3 lžíce worcesterské omáčky 3 snítky rozmarýnu 1 lžíce ...
Žádná oslava se nemůže obejít bez žebírek. Možná už jste vyzkoušeli mnoho druhů marinád, ale tu, kterou vám představíme my, nejspíš ještě neznáte.Suroviny:1,5 kg hovězích nebo vepřových žeber6 lžic medu 250 ml černého piva 3 lžíce worcesterské omáčky 3 snítky rozmarýnu 1 lžíce ...
Místo klasické placky z masa můžete přidat do burgerových bulek sýr halloumi. Obložte je pak zeleninou i dipem podle chuti. Ingredience: 4 porce400 g sýra halloumi4 burgerové bulky200 g zakysané smetany1 stroužek česneku1 lžíce pažitkysůl, pepř2 rajčata1 červená cibule4 lžíce ...
Místo klasické placky z masa můžete přidat do burgerových bulek sýr halloumi. Obložte je pak zeleninou i dipem podle chuti. Ingredience: 4 porce400 g sýra halloumi4 burgerové bulky200 g zakysané smetany1 stroužek česneku1 lžíce pažitkysůl, pepř2 rajčata1 červená cibule4 lžíce ...
Nejlepší rajčata jsou ta uzrálá na sluníčku. Kečup z nich vyrobený chutná naprosto báječně, kam se hrabe ten kupovaný. Potřebujete: ✿ 1 kg rajčat✿ 125 g jablek✿ 150 g cibule✿ ½ lžičky červené sladké papriky✿ 1 bobkový list✿ 2 hřebíčky✿ 5 kuliček pepře✿ trochu skořice✿ 3 kuličky ...
Nejlepší rajčata jsou ta uzrálá na sluníčku. Kečup z nich vyrobený chutná naprosto báječně, kam se hrabe ten kupovaný. Potřebujete: ✿ 1 kg rajčat✿ 125 g jablek✿ 150 g cibule✿ ½ lžičky červené sladké papriky✿ 1 bobkový list✿ 2 hřebíčky✿ 5 kuliček pepře✿ trochu skořice✿ 3 kuličky ...
Pro masožravce je to přímo skvělá varianta, jak uspokojit chuť na kuřecí i vepřové maso zároveň.Suroviny:200 g kuřecích prsou200 g slaniny sůl, pepř3 lžíce olivového oleje1 lžička sušeného tymiánu1 lžička sušeného rozmarýnuPostup:Kuřecí maso si očistěte a nakrájejte na kousky. ...
Pro masožravce je to přímo skvělá varianta, jak uspokojit chuť na kuřecí i vepřové maso zároveň.Suroviny:200 g kuřecích prsou200 g slaniny sůl, pepř3 lžíce olivového oleje1 lžička sušeného tymiánu1 lžička sušeného rozmarýnuPostup:Kuřecí maso si očistěte a nakrájejte na kousky. ...
Špízy podávejte opět se zmrzlinou nebo nepečeným piškotovým dezertem. Kombinujte různé druhy ovoce a špízy podávejte ihned čerstvé. Ingredience: 4 porcemiska jahod1 karambola2 kiwi1 mango1 hruškabalsamicový krémcitronová šťávamed Postup:Ovoce nakrájejte na takové kousky, aby se ...
Špízy podávejte opět se zmrzlinou nebo nepečeným piškotovým dezertem. Kombinujte různé druhy ovoce a špízy podávejte ihned čerstvé. Ingredience: 4 porcemiska jahod1 karambola2 kiwi1 mango1 hruškabalsamicový krémcitronová šťávamed Postup:Ovoce nakrájejte na takové kousky, aby se ...