Můj čas na kafíčko

Kosmetická předsevzetí se vyplatí dodržovat!

Už jste přemýšlela o novoročních předsevzetích, která vám pomůžou zůstat stále krásná?

Každý rok si snažíte dát nějaké to novoroční předsevzetí a hlavně ho co možná nejpečlivěji dodržovat? Nezapomeňte letos taky na svůj vzhled a zařaďte do seznamu pár kosmetických předsevzetí, která vám zaručí krásu po celý rok!

Recept je jednoduchý: odličovat, hydratovat, neplýtvat a čistit! Mnoho z těchto činností je mylně považováno jen za ztrátu času bez přímého efektu. Ale vězte, že pravidelným dodržováním těchto zásad docílíte krásného zdravého vzhledu a vaše pleť vám za to bude vděčná!

Nepodceňujte odličování

Každé z nás se občas stane, že se nám odličovat prostě nechce nebo jednoduše zapomeneme a jdeme hned spát, takže nám líčení zůstane na obličeji až do rána. Ač se to ale možná nezdá, pleť tím velmi trpí. Proto se k tomu donuťte a použijte každý den k odlíčení buď čistící gel nebo mléko. Proces dokončete pleťovou micelární vodou.

Hydratujte vaši pokožku

Tím není myšleno jenom pravidelné používání krémů na obličej a ruce, které by mělo být naprostou samozřejmostí! Hydratovat byste měla celé tělo pomocí tělového mléka. Ideální dobou je doba večer po koupeli, když nemusíte spěchat do práce a rychle se oblékat, ale máte čas, aby se vám krém do pokožky vstřebal.

Hydratace není na první pohled vidět, ale dokáže zázraky!

Vlasy si zaslouží péči

Kondicionér by měl být hned vedle šampónu vaší základní výbavou při péči o vlasy. Měla byste ho používat zcela pravidelně. Kromě toho ale dopřejte vašim vlasům čas od času masku nebo speciální vlasový olej, který jim dodá zdravý lesk.

Udržujte kosmetické pomůcky čisté

Tak teď ruku na srdce… Jak často si čistíte třeba štětečky na oční stíny a make-up nebo labutěnku na pudr? Myslete na pravidelnou údržbu svých kosmetických pomůcek alespoň pomocí vody a mýdla či šampónu. Ideální jsou pak speciální čistící prostředky na kosmetické pomůcky.

Nenechte si zavalit poličky hromadou přípravků navíc!

Zbytečně neplýtvejte

Nenechte se přemlouvat prodejci kosmetiky a nenakupujte další a další přípravky, které vlastně vůbec nepotřebujete. Stejně je nakonec vyhodíte, protože je nebudete stíhat spotřebovat. Do obchodu se vydejte až v případě, že vám váš oblíbený přípravek dojde. Nebudou se vám tak doma aspoň zbytečně plnit poličky.

Krása vychází zevnitř

Nepodceňujte svoji náladu! Na vašem vzhledu se totiž velmi odráží vaše vnitřní pohoda a dlouhodobá nálada. Proto se snažte být příjemná na svoje blízké, přát ostatním jen to dobré a usmívat se na okolní svět! K tomu nezapomínejte zdravě jíst, pravidelně si zacvičit a spát alespoň sedm hodin denně!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden