Můj čas na kafíčko

Kosmetické přešlapy, které kazí pleť

Většina žen se snaží dobře vypadat. Některé chyby v péči o pleť jim to ale kazí. Spousta z nás si možná ani neuvědomuje, co dělá špatně.

Dnes je skutečně nutností chránit pleť opalovací kosmetikou. Stále se zvyšující intenzita slunečního záření vašemu obličeji nedělá dobře. I přes mraky dokážou paprsky slunce proniknout a pleť pozlobit.

Dejte si pozor, abyste pokožku příliš „nepřešlechtily“.

Špatná ochrana před sluncem

Za každý opalovací krém či denní krém s UV nebo i SPF ochranou bude vaše pleť vděčná. I ten nejslabší UV a SPF faktor má něco do sebe. Chraňte si jím obličej, ruce, krk i dekolt každý den.

Časté obrušování

Peeling je pro čištění pleti dobrá věc, jenže s věkem by se jeho frekvence měla snižovat. Pleť se s přibývajícími lety stává křehčí, peeling jí proto dopřávejte maximálně dvakrát do měsíce.

Málo hydratace

Nejen organismus, ale i pleť potřebuje dostatečnou hydrataci. Jen tak zamezíte zvýšené viditelnosti vrásek a jemných linek v pleti. Platí to jak pro obličej, tak pro krk, dekolt, ruce a celé tělo. Ideální volbou jsou produkty s kyselinou hyaluronovou, která je konzistencí lehká a pleť vyživí a osvěží.

Špatné odlíčení

Dejte si záležet, abyste z tváře smyla všechen make-up i ostatní líčidla. Po důkladném odlíčení ještě opláchněte obličej čistou vodou nebo ho rovnou osvěžte k tomu určenými kosmetickými přípravky, například tonikem.

Zabráníte tak vysušení pleti. Při odličování je zároveň důležité používat šetrný odličovací přípravek, který je určen přímo pro váš typ pleti. Pleť po odlíčení nesmí v žádném případě pálit, svědět ani rudnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden