Moje sladké tajemství

Kosmetické rady našich babiček

Proč utrácet za drahé kosmetické přípravky, když si můžete poradit s tím, co už máte doma? Poradíme vám, co zabírá a do čeho se radši nepouštět, protože by to byla jen ztráta času. Jak fungují vajíčka, česnek nebo pivo?

Nenechte se zlákat všudypřítomnými reklamami na zbytečné kosmetické výrobky a zavítejte čas od času raději do své spižírny nebo lednice. Mnoho žen poslední dobou raději sáhne po přírodní cestě za honbou po kráse, než si na obličej zdlouhavě patlat předražené krémy.

1. Jak fungují syrová vejce?

Celá syrová vejce můžete pravidelně dopřávat jak své pleti, tak i svým vlasům. Dělali to tak už naši zkušení moudří předci. Toužíte po lesku a hebkosti vaší hřívy? Naneste na ně před běžným omytím šamponem vaječný žloutek.

Na pleť zase zaručeně zabere bílková maska s pár kapkami citronu. Pokožka bude krásně zklidněná před spaním.

2. Pivo je všelék

Jestli máte mastnou pleť, bílek ji pomůže sjednotit. Naneste vzniklou vaječnou masku hlavně na náchylnou T-zónu.

Chmelový mok zase funguje podle většiny Čechů téměř na vše. Použít ho zaručeně můžete i na své vlasy. Udělejte to tak, že pivo do vlasové pokožky vmasírujete a na celé vlasové pramínky zlehka nanesete po běžném mytí vaším oblíbeným šamponem.

Nakonec už jen vlasy opláchněte studenou vodou, abyste nebyla cítit, jako když právě odejdete z pivovaru. Vlasy tak budou lesklé, hladké, a dokonce jejich barva bude daleko výraznější než před mytím.

3. Platí česnek na nehty?

Babičkovská rada existuje i pro vaše nehty. Budete ale potřebovat pravidelný přísun česneku. Vezměte si každé ráno i večer jeden stroužek, Ten v kuchyni zbavte slupky, rozřízněte ho a v koupelně jím pak pravidelně potírejte svoje nehtová lůžka. Budou lesklejší, silnější a celkově zdravější. Jediné, na co se musíte povznést, je typický česnekový odér, který při bližším kontaktu s konečky prstů ucítíte.

Stejně byste ale dopadla při jakémkoli menším vaření, takže se tím nenechte hned z kraje odradit a vydržte. Nehty vám za to budou skutečně vděčné. A o to přece jde především. Takže místo předražené drogerie příště vyražte raději do běžného supermarketu.

Bude to o hodně levnější a nakonec i daleko efektivnější.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden