Moje šťastná hvězda

Kosmetické vychytávky

Občas se nám stane, že se nevyspíme úplně dorůžova. Jsme naštvané samy na sebe, na naše vlasy, zuby, nehty. Naštěstí máme naše babičky a prababičky, které si uměly poradit se vším.

Co vás trápí dnes? Zažloutlé nehty? Mastné vlasy? Nebo snad další vrásky na obličeji nebo v dekoltu? Neutrácejte zbytečně peníze a zkuste využít to, co už dávno máte doma.

Banán vyhladí vrásky

Ale ano, skutečně. Stačí toto ovoce rozmačkat a nanést na obličej. Nechte působit dvacet minut a pak ho smyjte teplou vodou. Proceduru opakujte jednou týdně po dobu jednoho měsíce. Uvidíte, že za pár týdnů budete vypadat o deset let mladší.

Vodka jen na vlasy

S její konzumací si zdraví neposílíte, ale budete-li ji kombinovat s vaším oblíbeným šamponem, nejenže se vám vlasy přestanou mastit, ale také budou krásně zářivé.

Brambory zesvětlí kruhy pod očima

V noci jste skoro nespala a ráno zjistíte, že máte obrovské kruhy pod očima? Hlavně nepanikařte, pomohou vám nastrouhané syrové brambory.

Obsahují totiž enzym zvaný katecholáza, jenž se obvykle používá do rozjasňovačů. Nastrouhejte si jednu bramboru, lehněte si a silnější vrtvu nastrouhaných brambor si naneste pod oči. Nechte působit patnáct až dvacet minut.

Nehty vybělí pasta

Aby byly nehty pevné a lesklé, stačí jim dopřát obyčejnou zubní pastu s bělicím účinkem. Vezměte si do ruky ten nejměkčí zubní kartáček, který najdete, a naneste na něj zubní pastu. Tu si jemně vmasírujte do každého nehtu, následně ruce ponořte na pět minut do lžíce jedlé sody smíchané se sklenicí vlažné vody.

Na akné heřmánek

Sem tam potrápí akné každou z nás. Přitom stačí jen ohřát si hrnec vody, vylouhovat v ní tři polévkové lžíce heřmánku a deset minut si nad ním napařovat obličej.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden