Moje šťastná hvězda

Kostival, či levanduli?

Protože si můžete v létě nasbírat mnoho druhů bylinek, je právě nyní nejlepší doba k výrobě domácích mastí. A komu se pro ně nechce do přírody, může si ty sušené koupit v každé lékárně.

Tradiční kostivalová

Úžasnou a hlavně velmi osvědčenou mast používejte hlavně na bolestivé záněty kloubů, výrony kotníků, pohmožděniny, bolestivé otoky, a končetiny zkoušené artritidou nebo dnou. Připravíte ji ze sušeného kostivalového kořene a sádla nebo vazelíny. Pokud nebudete litovat námahy na její výrobu, zcela jistě nás překvapí svou účinností.

Levandulová proti nervozitě

Tuto mastičku, připravenou ze sušených nebo čerstvých kvítků levandule a kosmetické vazelíny, oceníte, pokud vás trápí nespavost nebo podrážděnost. V tom případě si jí budete potírat spánky. Když vás potrápí hmyzí štípanec, aplikujte ji přímo na ranku způsobenou dotěrným komárem nebo mouchou. Můžete použít na aknózní pleť.

Meduňková proti oparům

Vyrobte si mast zelenkavé barvy, která je skvělá při boji s oparem. V kritické době popíjejte čaj z meduňky, protože zbavuje vnitřního napětí, což je také jedna z příčin tvorby oparů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden