Kotletka na rozmarýnu

Suroviny na 1 porci:

200 g vepřové krkovice

1 lžička mořské soli

1 snítka rozmarýnu

kuchyňský provázek

Na marinádu:

125 ml světlého piva

125 ml olivového oleje

4 stroužky česneku

6 kuliček černého pepře

1 lžíce dijonská hořčice

1 lžíce rozmarýnu

2 bobkové listy

Postup:

Plát krkovice rozložte na prkénku, po obvodu svažte provázkem. Do misky dejte hořčici, přilijte olej a prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky s podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Zalijte pivem, promíchejte a do marinády ponořte na noc krkovici.

Po 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte chvíli odpočívat, aby při krájení nevytekla šťáva.

reklama
reklama

Komentáře