Kotlíkový guláš z buřtů

Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 11 Kč

Guláš, který bez větších problémů připravíte na ohni a rozhodně nebudete zklamaní jeho chutí.

Suroviny na 6 porcí


  • 600 g špekáčků

  • 3 cibule

  • 1 feferonka

  • 2 rajčata

  • 2 větší brambory

  • 2 lžíce oleje

  • 1 lžíce mleté papriky

  • 1 lžíce hladké mouky

  • špetka mletého pepře

  • 500 ml světlého piva

  • ½ lžičky soli 200 ml vody


Postup

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Rajčata a brambory nakrájíme na malé kousky.

  2. V kotlíku, popřípadě v hrnci, rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli. Přidáme papriku a buřty a zprudka je opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme pivo. Osolíme a opepříme.

  3. Vmícháme feferonku a dusíme, až jsou buřty měkké. Průběžně doléváme vodou. Servírujeme posypané na kolečka nakrájenou cibulí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden