Můj čas na kafíčko

Koupel jako pro Kleopatru

Chcete si zpříjemnit koupel? Začněte ji brát jako vytouženou relaxaci a vyzkoušejte vodní lázně, ve kterých si hověla i sama Kleopatra.

Hravé koule

Výroba je jednoduchá a ani vás nebude stát moc peněz. Do misky nasypte 250g jedlé sody, přidejte 125g kyseliny citrónové, stejné množství kukuřičného škrobu a soli do koupele. Nezapomeňte ani na pár kapek esenciálního vonného oleje! Promíchejte. Do rozstřikovače si vlijte dvě a půl lžíce oleje a jednu lžíci vody a pomalu dávkujte do směsi.

Pokud chcete, aby koule byly barevné, přidejte potravinářské barvivo. Znovu si směs pečlivě zpracujte a pak tvarujte kuličky. Použijte formu na led či muffiny. Po deseti minutách koule vyndejte a nechte je dva dny vysychat.

Bylinková sůl

Abyste dosáhla maximálního účinku, pořiďte si sůl z Mrtvého moře, která má sama o sobě léčivé účinky. Běžně ji seženete v drogerii. Vyberte si bylinky, které chcete použít. Může to být rozmarýn, šalvěj, bobkový list, bazalka nebo klidně tymián.

Záleží jen na vaší fantazii. Nic nezkazíte ani čokoládou, medem nebo vanilkou. Připravte si velkou uzavíratelnou nádobu nebo sáček. Na dno nasypte sůl, na to poskládejte vrstvu bylinek, pak přidejte opět sůl a další vrstvu bylinek.

Pokračujte, dokud nebude nádoba alespoň z poloviny plná. Navrchu by pak měla zůstat jako poslední sůl. Ještě než nádobu nebo sáček uzavřete, přidejte dvě kapky stoprocentního esenciálního oleje a kávovou lžičku oleje olivového. Pořádně protřepejte a nechte pár dní odležet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden