Můj kousek štěstí

Kouzelník, který rád maluje krajinky

Můj kousek štěstí

Kdo by neznal čaroděje Rumburaka? Sbíhaly se k němu děti i na Tchaj-wanu...

Už jako malý se vyžíval ve střídání hlasů. Dokázal mluvit jako čarodějnice, králové i princezny. Není díky tomu ale jen skvělým dabérem, umí zahrát i dramatickou roli hodnou Českého lva.

Kdo ho vidí, musí se pousmát. Komiku má prostě v krvi. A taky pohádky! Jako zlý čaroděj Rumburak ze seriálu Arabela se stal nesmrtelným.

Hrál vůbec Jiří Lábus (75) někdy kladného hrdinu? Ano, například v arabské pohádce O holiči a barvíři − tam byl ten zlý Oldřich Kaiser (68) a Lábus hodný dobrák. V rolích padouchů si ovšem Jiří Lábus libuje.

Podle něho jsou kladné role blbé, padouši se hrají mnohem lépe. U nich se může herecký talent rozvinout mnohem víc a kreativněji, jak říká herec. A taky se netají tím, že

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden