Můj čas na kafíčko

Kouzelný elixír jménem ČAJ

Existuje řada nejrůznějších kosmetických přípravků, které slibují zpomalení stárnutí, čo dokonce omlazení, ale vůbec nepomáhají. Zkuste vsadit na ty správné čaje, a věřte, že je to účinnější než nejluxusnější preparáty.

S krásou je převážně spjat zelený čaj, který zprostředkovává vysoký podíl antioxidantů, vitaminů i minerálů, ale vynikající je také rooibos. Hodí se pro přímou aplikaci na pleť i na vlasy, kterým dodává nádherný lesk a svěžest. Unaveným očím zase prospěje bylinný čaj s heřmánkem.

Zklidňující pleťová voda

Máte citlivou pokožku, která se lehce podráždí anebo vám na ní vyskáčou nehezké pupínky? Vyrobte si vlastní protizánětlivou pleťovou vodu ze zeleného čaje. Jednu lžičku kvalitního zeleného čaje přelijte 100 ml převařené vody, nikoli horké, nechte 5 minut louhovat a potom dejte vychladnout. Pleť si nejdříve pečlivě vyčistěte a následně ji ještě několikrát přetřete vatovým tamponkem namočeným ve vychladlé „čajové vodě“.

Med, citronová šťáva a zelený čaj

Poté, co si pochutnáte na zeleném čaji, použité sáčky nevyhazujte. Rozřízněte je a všechen obsah přendejte do misky. Přidejte lžičku medu a trochu citronové šťávy. Vzniklou směs naneste na tvář a nechte působit na obličeji přibližně 10 minut, následně ji opláchněte vlažnou vodou a pečlivě osušte.

Rooibos maska na pokožku i vlasy

Unavenou, povadlou a zašedlou pleť rozzáří a zpevní také výživná maska z čaje rooibos, která se dá použít i na vlasy. Budou se vám potom krásně lesknout. Smíchejte 20 ml čaje rooibos se šťávou z poloviny citronu a naneste na obličej, případně i na krk a dekolt. Po 5 minutách masku smyjte vlažnou vodou. A stejným způsobem aplikujte také na vaší hřívu.

Peeling z ovesných vloček vám dodá svěžest

Jednou za týden osvěžte pokožku přírodním peelingem, který vás provoní. K jeho výrobě potřebujete jednu polévkovou lžíci jemně mletých ovesných vloček, lžičku medu a tři polévkové lžíce horkého odvaru zeleného čaje.

Všechny ingredience důkladně promíchejte a krouživými pohyby jemně masírujete celý obličej, poté se přesuňte na dekolt a krk. Potom vše smyjte vodou a vysušte.

Heřmánek proti oteklým a unaveným očím

Trápí vás oteklé oči? Použijte chlazené sáčky heřmánkového čaje. Ty si můžete uvařit už večer a vylouhované je nvložit do ledničky. Ráno si je na deset minut přiložte na víčka a relaxujte. Otoky a zarudnutí během chvilky zmizí. Podobně vám poslouží i čaj z máty peprné.

Účinné babské rady proti pocení

Víte, že pití černého, heřmánkového či šalvějového čaje omezuje pocení? Aby kouzlo čaje mohlo působit, doporučuje se vypít minimálně dva šálky denně. Trpíte-li na nadměrné pocení nohou a rukou, připravte si lázeň z těchto bylinek.

V případě letních dnů, kdy se potíme mnohem více, lze na podpaží ráno a večer přikládat bylinné obklady po dobu deseti minut. Stejného efektu docílíte i s vodou a citronem, kde je podíl 1 : 1.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden