Moje chvilka pohody

Kozí maso je dietní

Po narůstající popularitě kozích sýrů začíná evropské talíře dobývat také kozí maso. Má jemnou strukturu vláken a je lehce stravitelné, takže se hodí jako dietní pokrm.

Odborníci ho oceňují především kvůli nízkému obsahu tuků a zároveň hojné přítomnosti bílkovin. V porovnání s hovězím nebo vepřovým masem obsahuje navíc výrazně víc železa. Bohužel jeho nevýhodou je, že zapáchá tzv. kozinou a kvůli tomu ho hodně lidí nedokáže pozřít. Tento pach však lze značně zeslabit, necháme-li syrové maso v kouscích volně viset na čerstvém vzduchu asi 24 hodin, nebo je naložíme na 1–2 dny do kyselého mléka.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden