Můj čas na kafíčko komerční sdělení

Kožní problémy a omlazení pleti pohledem tradiční čínské medicíny

Kůže se stává zrcadlem zdravotního stavu člověka. Prozradí spoustu věcí a kdo v ní umí číst, pozná mnohé problémy, které v těle teprve zůstávají skryty a postupně teprve vybublávají na povrch. Jenže jak docílit dobrého stavu pleti? Pomoci mohou i medicinální houby, jejichž účinky jsou v Tradiční čínské medicíně známy již tisíce let.

Pohled čínské medicíny aneb když tělo upouští horkost

Čínská medicína uvádí, že dojde-li k oslabení průtoku krve a její stagnací, což může být třeba důsledkem užívání hormonální antikoncepce, kortikoidů či hormonů štítné žlázy, městnané horko se pak projevuje právě na kůži.

Akné včetně jeho zhoršování během menses či při ovulaci, nečistá pleť, různé uzlíky, puchýřky, ale i červenání obličeje jako stresové reakce či v horku, rozšiřování cévek, tyto problémy se mohou objevovat.

Ačkoli během užívání hormonální antikoncepce se pleť zlepšuje, po jejím vysazení se mohou objevit problémy s pletí, protože se vlastně v těle udržuje uměle vytvořená hormonální rovnováha. A to nemluvě o tom, že lupenky, kopřivky, kožní alergie zrcadlí vlastně jakési přehřátí organismu, který dává najevo, co se mu nelíbí akutním ekzémem, výsevem pupínků a dalšími potížemi, které jsou viditelné na první pohled. Vlastně tím tělo upouští horkost, která se v něm nakumulovala.

Vnitřní harmonie se promítne i navenek

Kožní potíže mohou pomoci řešit medicinální houby. Jak? Jejich účinky jsou velice široké. Vylaďují organismus do harmonie, což znamená i to, že otevírají proudění energie tím směrem, kterým by měla jít.
Tím pádem i akumulovaná horkost dostává jiný ventil než ten ve formě výsevu kožních problémů. Vzhledem k tomu, že kůže má na starosti detoxikaci těla, jenom málo jevů, které se na ní odehrávají, má ve skutečnosti původ zde na povrchu.

Mnohem častěji ukazuje potíže pramenící z různých disharmonií vnitřních orgánů - ledvin, jater, sleziny i plic. Houby mají obrovskou sílu právě v tom, že posilují funkci daných orgánů a díky tomu pak mizí i kožní potíže, zobrazující jejich nevyvážený stav.

Podpoří produkci kolagenu a zabrání tvorbě vrásek

Nejde tedy jenom o vnější aplikaci mastí apod., které samozřejmě také mohou kůži pomoci, ale především i o vnitřní užívání kapslí, výtažků atd., kdy se jejich působení promítá do lepšího stavu pokožky. Hlíva ústřičná, reishi neboli lesklokorka lesklá, cordyceps čili housenice čínská, agaricus - to jsou houby, jejichž působení na pokožku je prokazatelné.

Nejde ale samozřejmě jenom o projevy kožních nemocí, které léčí. Posilují i pokožku zdravou. Mají podstatný vliv na její pružnost a pevnost, poskytují jí vitalitu, podporují tvorbu kolagenu a zabraňují tvorbě vrásek. Zároveň zlepšují celkové prokrvení pokožky a pomáhají hojení ran. Užívání medicinálních hub proto pokožce rozhodně prospěje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden