Králičí paštika

Suroviny na 8–10 porcí:

500 g vařeného masa z králíka

250 g anglické slaniny vcelku

1 menší cibule

2 vejce + 1 žloutek

2 lžíce strouhanky

mletý pepř

sůl

1 dl sladké smetany

sádlo na vymaštění formy

200 g plátků anglické slaniny

Postup:

Maso uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka (cca 1 hod), poté vykostíme a spolu se 150 g slaniny a s cibulí umeleme nadvakrát na masovém strojku. K mletému masu přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.   Formu na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší, několikrát sklepneme, zakryjeme pečicím papírem nebo alobalem a ve vodní lázni pečeme ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut. Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a krájíme na porce, podáváme s pomerančovou omáčkou nebo brusinkami, různými druhy chutney, bílým chlebem nebo toasty.

reklama
reklama