Králičí vývar

Suroviny na 4 porce:

● tzv. králičí droby
(hlava, hrudí, vnitřnosti, odřezky, kosti)

● 1 velká mrkev

● ½ menšího celeru

● 1 malá petržel

● celerová či petrželová nať

● kousek kapusty – není nutná

● 1 střední cibule

● 2 stroužky česneku – nemusí být

● 6 kuliček nového koření

● 3 bobkové listy

● podle chuti sůl

● mletý pepř

● máslo (pokud děláme smažený základ)

Postup:

1. Králičí vývar lze připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 g + 1 lž. oleje), které po osmažení teprve zaléváme vodou, nebo: očištěnou zeleninu, koření a králičí odřezky, kosti a ostatní droby dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

2. Plamen ztlumíme, osolíme a necháme asi 2,5 hod zvolna vařit – táhnout. Pak vývar přecedíme, pokrájenou zeleninu přidáme do vývaru společně s obraným pokrájeným masem a ještě krátce povaříme se zelenou natí. Vývar podáváme s domácími nudlemi či játrovými knedlíčky.

reklama

Komentáře

reklama