Králík na česneku

Králičí maso je zdravé a dietní. Vyzkoušejte náš úžasný recept.

Suroviny na 6–8 porcí:

1 celý králík nebo dva hřbety

100 g sádla (či másla)

100 g slaniny

6–8 stroužků česneku

1 lžička kmínu

1 větší cibule

1 lžíce hladké mouky

sůl

Postup:

Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme do vymazaného pekáčku s cibulí. Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem, posypeme kmínem a zabalíme do plátků slaniny.

Dáme pozvolna péci do vyhřáté trouby na cca 150°C. Pečeme asi 2,5–3 hodiny. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a mírně podléváme vodou. Králíka pečeme dozlatova a doměkka. Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu lehce zaprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme.

Králíka na česneku podáváme s knedlíky, pečenými brambory nebo bramborovou kaší a se špenátem či kysaným zelím.

reklama
reklama