Králík na česneku se špenátem

Suroviny na 1 porci:

● 1 králičí stehno

● 30 g bílé cibule

● 7 g másla

● 2 stroužky česneku

● sůl

Na špenát:

● 150 g mraženého špenátu

● 7 g másla

● 20 g cibule

● 1 stroužek česneku

● sůl

Postup:

1. Omyté králičí stehno osolíme a vložíme do pekáčku. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky česnek a kousek másla. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny za občasného podlití. Asi 30 minut před koncem, poklici sundáme a dopečeme.

2. Během pečení králíka si připravíme špenát. Pokrájíme si cibuli nadrobno a v hrnci na malém kousku másla ji zpěníme.

Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a dusíme, dokud se nám všechna voda neodpaří. Můžeme společně s králíkem podávat.

reklama
reklama

Komentáře