Králík na paprice

Suroviny na 4 porce:

1 přední půlka z králíka

1 lžíce polohrubé mouky

citronová šťáva

1 velká cibule

3 lžíce oleje

0,2 l smetany

1 lžička mleté sladké papriky

1–2 lžičky soli

Postup:

Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou sladké papriky, osmahneme, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě, potom osolíme. Králíka trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení porce obrátíme. Měkké maso vyjmeme do mísy a do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s moukou, společně krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme na maso. Králíka dušeného na paprice podáváme s rýží, bramborem, nebo s knedlíky.

Extra tip: Do lehčí verze přidáme na závěr do šťávy na proužky nakrájenou kapii a vynecháme smetanu.

reklama
reklama