
Marinovaný králík potěší chuťové pohárky všech členů rodiny.
Suroviny na 4 porce - 4 králičí stehna - 50 g slaniny - 1 snítek rozmarýnu - sůl
Na marinádu - 5 snítek rozmarýnu - 5 snítek tymiánu - 1 lžíce dijonské hořčice - 3 stroužky česneku - 80 ml olivového oleje - 150 ml bílého vína - sůl, pepř - citronová šťáva - citronová kůra
Postup
1. Stehna omyjte, osušte a zbavte blan. Udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte do pekáčku.
2. Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka. Nechte odležet přes noc.
3. Rozpalte gril. Opečte maso ve střední části a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Otáčejte ho a potírejte marinádou. Podávejte s pečivem nebo bramborem.