Můj kousek štěstí

Královská zelenina CHŘEST už není jen pro bohaté

Byl oblíbený zejména na francouzském královském dvoře, kde jej považovali za účinné afrodiziakum. Ještě do nedávna byl tak drahý, že si jej mohli dovolit jen bohatí…

Díky nízkému obsahu cukrů i nízké energetické hodnotě se chřest může směle označit za zeleninu vhodnou při redukční dietách. Co vám slibuje konzumace chřestu? Především podporuje správnou činnost trávicího systému , řeší průjem i zácpu. Velmi pozitivně ovlivňuje metabolismus a upravuje krevní tlak. Podporuje krvetvorbu a zlepšuje zásobování mozku kyslíkem. Jeho pravidelná konzumace je prospěšná ledvinám a celému močovému měchýři, pánové by si jej měli dopřávat kvůli prostatě a ženy zase v období menstruace. Je vynikající prevencí proti křečovým žilám, hemoroidům a dokáže dokonce mírnit bolesti zad.

Krásnější tvář i vlasy

O chřestu se říká, že přispívá k „čištění“ organismu a napomáhá lepšímu odvádění škodlivin z těla. Pokud vás tedy trápí kožní projevy, zakousněte se do něj! Budoucnost v podobě pěknější pleti a zdravějších vlasů i nehtů za to určitě stojí Některé země upřednostňují zelené odrůdy chřestu, jiné dávají přednost bílým, a tak existují dvě školy loupání této zeleniny. Zelený se má loupat od konečku, tedy od místa, kde rostl ze země, ke špičce, kdežto chřest bílý se má loupat od místa těsně pod výhonkem směrem dolů. Aby měla tato zelenina co nejvíce léčivých látek, musí být čerstvá. Když se po zmáčknutí konce chřestu objeví trochu šťávy, je to známka toho, že čerstvý je. Jarní detoxikační nápoj Chřest využijeme k jarní očistě organismus. Vezmeme 3 výhonky chřestu, 2 mrkve, 1 červenou řepu, 1 brambor, 3dcl vlažné vody. Zeleninu smícháme a odšťavníme. K vylisované šťávě přidáme vlažnou vodu a hotový nápoj popíjíme 1 denně po dobu 10 dní. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden