Můj kousek štěstí

Krambl s rebarborou a jahodami

Rychle hotový pečený dezert chutná nejlépe ještě teplý, ale dobrý je i studený. Věřte, že tento křupavý a lahodný dezert nevydrží dlouho bez povšimnutí. Chutná božsky.

Potřebujete:

✿ 125 g másla
✿ 120 g hrubé mouky
✿ 140 g cukru krystal
✿ 100 g mandlí
✿ 300 g rebarbory
✿ 200 g jahod
✿ cukr moučku

1. Máslo nakrájejte na kostičky a spolu s moukou, cukrem a sekanými mandlemi prsty vytvořte drobenku. Rebarboru očistěte, nakrájejte na malé kousky, jahody omyjte a nakrájejte na čtvrtiny a smíchejte.

2. 6–8 zapékacích malých misek naplňte do třetiny drobenkou, další třetinu ovocem a poslední vrstvu dejte zase drobenku. S každou miskou párkrát klepněte, aby se vyplnily mezery mezi drobenkou a ovocem.

3. Hlubší plech naplňte do 2 cm vodou, postavte do ní misky a pečte v troubě při 180 °C 15–20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden