Můj kousek štěstí

Krása, ženskost a úsměv. To je Dagmar Havlová.

Můj kousek štěstí

Humor je pro ni kořením života a lék proti tomu, aby se člověk bral příliš vážně.

Říká o sobě, že její život nejlépe vystihuje absurdní tragikomedie. Přesto nikdy neztratila svůj úsměv. Ani jako vdova ani jako matka samoživitelka.

V těchto dnech slaví kulaté jubileum výjimečná žena, první dáma a vynikající herečka Dagmar Havlová (69). Narodila se jako Dagmar Veškrnová v rodině hudebního skladatele Karla Veškrny (†79) a jeho ženy Markéty (†91). Má o pět let starší sestru Evu (75).

Kdo by ale čekal, že starší Eva vždy chránila mladší sestru Dagmar, mýlil by se. „Jednou mne tatínek honil po sídlišti, když si usmyslel přijít na kloub tajemství rozmanitosti číslic v mé žákovské knížce. Atletická Dagmar tehdy otce předběhla, aby mě ochránila,“ vzpomínala Eva Veškrnová na svou statečnou sestru ve své knize Jeviště života.

Krásný vztah měly obě sestry spolu celý život. O herecké budoucnosti Dagmar Veškrnové se rozhodlo

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden