Můj kousek štěstí

Krásná díky jablkům

V našem jídelníčku by denně nemělo chybět jedno čerstvé jablko. Využít ho ale můžete i jako kosmetický prostředek.


Elixír zdraví a krásy


Jablka vnitřně posilují svaly i nervovou soustavu, působí močopudně, proti ledvinovým kamenům, podporují trávení a celkově osvěžují. Soli draslíku v nich obsažené pomáhají stabilizovat tlak, zpomalují kornatění cév, pektiny snižují hladinu cholesterolu v krvi. Jablka obsahují ovocný cukr, ovocné kyseliny, draslík, hořčík, vápník, železo, křemík, fosfor, síru, mangan, pektiny, třísloviny, vitaminy, vonné látky a celulózu. Jablka vám pomohou i ke zdravým, lesklým a pevným vlasům a nehtům.


Pro zářivou pleť


V jablečných slupkách je vysoký obsah vitamínu C, který stimuluje regeneraci buněk a díky tomu pleť stárne o něco pomaleji. Taniny a ovocné kyseliny zase pokožku posilují, čistí, vyhlazují a obnovují její zářivý vzhled. Dobře omyté jablko oloupejte a slupky si přiložte na obličej, nechte chvilku působit, poté sundejte a opláchněte čistou vodou. Následně použijte krém. Nebo si vyrobte hydratační pleťovou masku z nastrouhaného jablka smíchaného s s bílým jogurtem nebo tvarohem. Kašičku naneste na obličej a po 15 minutách opláchněte.


Pro čištění pleti


Na problematickou pleť také působí blahodárně jablečná maska. Na její přípravu potřebujete jedno oloupané a jádřince zbavené jablko, které povaříte s 200 ml vody do změknutí. Poté ho rozmačkejte a smíchejte s vodou, v níž se vařilo, na hustší kašičku. Tu naneste na 20 minut na očištěnou pleť. Po smytí směsi ošetřete obličej pleťovým mlékem. Nebo smíchejte nastrouhané jablko s medem, který má protizánětlivé účinky a pleť krásně vyčistí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden