Můj kousek štěstí

Krásná princezna Lada byla šťastná i jako vrátná

Můj kousek štěstí

Původní profesí byla Marie Kyselová (80) zdravotní sestřičkou. Proslavila se životní rolí princezny Lady, kterou dostala jako náhradnice, přesto dvacet let pracovala jako vrátná a vyráběla panáčky z plsti. Byla druhou manželkou Petra Haničince.

Cesta Marie Kyselové (80) vedla ke hvězdám, ale k údivu všech se rozhodla pro mateřství. Žije už jen v opadajícím hvězdném prachu, ale v žádném případě nelituje, že se vzdala své herecké kariéry. Již třetí generace se o vánočních svátcích těší na princeznu Ladu, kterou dvacetiletá nadějná herečka ztvárnila v pohádce Princezna se zlatou hvězdou na čele. Brněnská rodačka Marie Kyselková již při studiích na střední zdravotnické škole navštěvovala kurzy tance a zpěvu.

Krásná modrooká studentka tančila a zpívala v podnicích, kam se lidé chodili bavit či učit tančit. Sotva však dokončila školu, nechala se zlákat do Prahy, kde přijala nabídku na místo manekýny. Na mole si ji všiml režisér Jiří Sequens (†85) a neváhal ji obsadit do svého filmu Větrná hora (1955). V roce 1959 se připravovala jedna z nejúspěšnějších

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden