Moje sladké tajemství

Krásné obočí ve chvilce!

Perfektně vytvarované obočí je mnohdy daleko důležitější než to, co si vezmete na sebe! S přibývajícím věkem navíc jeho hustota řídne. Jak ale obočí správně upravit a jak o něj pravidelně pečovat?

Přehlížela jste do teď svoje obočí? Tak teď nastal ten praví čas na jeho celkovou úpravu. Správný tvar a barva dokáže totiž opticky ubrat i pár let. A to už stojí za pořádné zamyšlení!

Jaký tvar je teď v kurzu?

Nestačí však vzít pinzetu do ruky a začít vytrhávat! Je na to potřeba pár rad, aby bylo zkrášlování opravdu efektivní.

Pokud vás častá úprava nadočnicového oblouku doslova otravuje, můžete zvolit permanentní tetáž. I tu je však potřeba pravidelně po pár letech opakovat, protože odličováním se pigment smývá. V opačném případě zachovejte přirozený tvar obočí.

Na to, jak má být obočí dlouhé, si vezměte dvě tužky. Jednu přiložte svisle vedle nosu a druhou křížem směrem k vnějšímu koutku oka. Nadbytečné chloupky vytrhejte, chybějící dokreslete tužkou na obočí.

Pečlivé vytrhávání je základ! Tak jako vlasy a ostatní chloupky i ty v obočí neustále dorůstají. Těch je potřeba se čas od času zbavit. Nejprve odstraňte všechny tmavé chloupky, které rostou mimo vyznačený tvar obočí, potom i všech rádoby nenápadných bílých chloupků, které vám pod obočím zůstává.

Rozhodně se nespoléhejte na to, že je zamaskujete očními stíny. Aby trhání nebylo tak bolestivé, napněte nadočnicovou kůži a chloupky trhejte ve směru jejich růstu. Nikdy si obočí netrhejte těsně před tím, než někam jdete.

Zarudlá pokožka musí mít čas, aby se zklidnila. Pomoct si můžete kostkou ledu. Konečné líčení a fixace Při každodenním líčení věnujte minutku nebo dvě i vašemu obočí. K rychlé úpravě vám stačí jen tužka na obočí a případně práškové stíny, které můžete nanést pomocí šikmého štětečku.

Nezapomeňte obočí vyčesat. A to nejprve směrem od nosu dozadu a pak urovnejte zadní část obočí směrem ke spánkům. Nakonec obočí zafixujte trochou laku nebo gelu na vlasy..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden